یک مدل فازی چندهدفی برای برنامهریزی لجستیک عملیات امداد رسانی به نواحی آسیبدیده |
سوانح طبیعی در جایجای کره خاکی در فصلهای مختلف سال رخمیدهند، قربانیان بسیاری بر جایمیگذارند و خسارت مالی زیادی را به دولتها تحمیل میکنند. بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله، سونامی، طوفانهای شدید، گردبادها، برخورد شهاب سنگ با زمین و غیره هستند. هر یک از این حوادث طبیعی با توجه به شدتی که دارند و مکانی که در آن رخمیدهند، عواقب متعدد و زیانباری خواهندداشت و به همین دلیل آمادگی در مقابل آنها، برنامهریزی، پیشبینی و اقدامات پیشگیرانهی لازم در این موارد بسیار حیاتی و مهم هستند. در ادامهی این فصل، ابتدا به مفاهیم مختصری درباره فاجعه و مدیریت آن، لجستیک بشردوستانه و تفاوت آن با لجستیک بازرگانی و سپس به بررسی ضرورت موضوع مطرحشده در این پایاننامه و تعریف مساله میپردازیم.
شکل1- 1 – تأثیر ویرانگر سیلاب.
شکل1- 2- تأثیرات مخرب زلزله و خسارات جانی و مالی ناشی از آن.
- ضرورت مساله
همانگونه که گفتهشد، فجایع خسارتهای جانی و مالی بسیاری را به جوامع و ملل وارد میآورند. لذا داشتن برنامهریزی لجستیک
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
اضطراری مناسب برای رویارویی با تهدیدهای طبیعی و مدیریت بحران از مسایل ضروری محسوب میشود. ماهیت اینگونه حوادث، غیرمترقبه بودن و غیرقابل پیشبینی بودن آنها، با وجود پیشرفت علم و تکنولوژی است، که این مورد در دسترس بودن طرحهای پیشگیرانه و پاسخ اورژانسی پس از وقوع حادثه را بسیار مهم میکند، به طوری که باید منابع محدود در اختیار را به صورت بهینه به مردم آسیبدیده اختصاص دهیم تا نیازشان، در بیشترین حد ممکن برآوردهشوند.
کشورمان از جمله کشورهایی است که در آن حوادث طبیعی از قبیل سیل و زلزله با شدتهای مختلف رخ دادهاست و خسارتهای مالی و جانی بسیاری را به بار آورده است. به وضوح برنامهریزی در مورد پاسخ اورژانسی به بحران پس از فاجعه از اهمیت بالایی برخوردار است و باعث کارایی و اثربخشی هرچه بیشتر عملیات امدادرسانی میشود.
شکل1- 3- توزیع کالا و امداد رسانی به مصدومان پس از وقوع حادثه.
شکل1- 4- عملیات لجستیک امدادی پس از وقوع حادثه.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-05-17] [ 12:11:00 ق.ظ ]
|