مطالعه رفتار پی های مستقر بر بستر ماسه ای تقویت شده با ژئوسل |
1-1- زمینه تحقیق:
در سالهای اخیر استفاده از ژئوسنتتیکها در پروژههای مختلف عمرانی بسیار رایج گردیده است. با توجه به مزایای فراوان فنی و اقتصادی و همچنین سهولت و سرعت زیاد در اجرا نسبت به سایر روشهای تسلیح خاک، این موضوع مورد توجه مهندسین و مشاوران ژئوتکنیک قرار گرفته است. شکل قرارگیری ژئوسنتتیکها بر مزایای مذکور بسیار تاثیرگذار میباشد. تحقیقات بسیاری برای فهم تاثیرات سودمند شکل مسلح کننده در خاک صورت گرفته که در فصل بعدی به آنها اشاره میشود.
1-2- ضرورت تحقیق:
استفاده از ژئوسنتتیکها برای بهبود عملکرد پیهای سطحی در دو دهه اخیر بوسیله مهندسین مطالعه شده است. درمواردی که خاکهای حاشیهای ضعیف است تسلیح خاک بوسیله ژئوسنتتیکها یک راهحل موثر اثبات شده است و در برخی موارد ژئوسنتتیکها امکان ساخت پی سطحی بجای پیهای عمیق گرانتر را فراهم میآورد. در میان ژئوسنتتیکهای موجود در بازار ژئوگرید، ژئوتکستایل و ژئوسل بیشترین استفاده در تسلیح خاک را دارا میباشند. تاثیرات سودمند ژئوسنتتیکها وابستگی بسیاری به شکل استفاده از آنها در تسلیح خاک دارد و در اشکال مختلف بکارگیری، مقادیر متفاوتی از افزایش مقاومت خاک را ارائه میدهند. این تفاوت در بهبود مقاومت، در نتیجه مکانیزمهای متفاوت شکست در خاک مسلح شده با اشکال گوناگون صورت میگیرد. در این تحقیق به کمک روش عددی به مطالعه رفتار پیهای مستقر بر بستر ماسهای تقویت شده با ژئوسل با استفاده از نتایج مطالعات آزمایشگاهی میپردازیم.
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
1-3- اهداف تحقیق:
1-4- روش تحقیق:
روش تحقیق به صورت مدلسازی عددی اجزاء محدود میباشد. بدین ترتیب که به کمک نرمافزار ABAQUS 6.11(2011) به تحلیل و مدلسازی عددی پیهای دایرهای مستقر بر بستر ماسهای در حالات تقویت شده با المان ژئوسل و بدون تقویت ژئوسلی پرداخته و سپس به منظور مقایسه نتایج پی دایرهای و مربعی در شرایط یکسان و انتخاب بهترین شکل پی و بهترین نحوه تقویت با المانهای ژئوسل، تحلیل و مدلسازی عددی پی مربعی مستقر بر بستر ماسهای در شرایط مشابه با پی دایرهای انجام گرفته است.
فرضیات این تحلیل عبارتند از :
- بهجای وارد کردن نیروی جک در سطحی به اندازه مساحت پیستون جک، این نیرو به صورت یک بار نقطهای در وسط صفحه بارگذاری وارد شده است.
- خاک زیر صفحه بارگذاری نسبت به آن حرکتی نداشته و در طی بارگذاری کاملاً به آن چسبیده است. همچنین دو لایه خاک رس و ماسه در سطح تماس بینشان نسبت به یکدیگر حرکتی ندارند.
- اثر غیرخطی شدنهای مصالح در محاسبات در نظر گرفته شده است. در مطالعات عددی این تحقیق به دلیل سه بعدی بودن نمونهها و وجود تنشهای اصلی در امتداد محورهای اصلی و همچنین با توجه به مشکلات معیار موهر- کولمب از جمله در نظر نگرفتن اثر تنش میانی و همچنین وجود گوشههای تیز در محل برخورد وجوه هرم که سبب عدم یگانگی جوابها در این نقاط میشود، برای مدلسازی رفتار غیرخطی رس از مدلCAM CLAY استفاده شده و رفتار ماسه نیز با مدل DRUCKER PRAGER شبیهسازی شده است.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-05-16] [ 01:14:00 ق.ظ ]
|