رشته فناوری اطلاعات شناسایی و ارزیابی عوامل کلیدی موفقیت بر انتقال دانش |
- بیان مسئله و ضرورت تحقیق
با این رویکرد، در این تحقیق سعی میشود عوامل کلیدی موفقیت بر انتقال دانش بین دانشگاه و شرکتهای نوپا استخراج شود. سپس با ارزیابی عوامل موثر، مهمترین عوامل کلیدی موفقیت بر فرآیند انتقال دانش شناسایی میشود تا شرکتهای نوپا و همچنین سیاستگذاران و مدیریت دانشگاه با تمرکز بر روی بهبود آنها، ارزش افزوده بیشتری برای دانشگاه، صنعت و اقتصاد محلی داشته باشند. نتایج این تحقیق با توجه به دلیل زیر می تواند برای دانشگاههای ایرانی و فضای کسب و کار ایران بسیار مفید باشد:
تمرکز بیشتر دانشگاههای ایرانی عمدتا بر آموزش و تحقیق محض بوده است و ماموریت کارآفرینی برای دانشگاهها چندان در محور برنامهریزی و سیاستگذاریها قرار نگرفته است.
لذا این پژوهش در نظر دارد خلاء مطالعاتی فوق را پوشش دهد تا با مطالعه موردی یکی از دانشگاههای ایرانی مهمترین عوامل موثر بر
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
انتقال دانش بین دانشگاه و شرکتهای نوپا را شناسایی نماید.
- اهداف تحقیق
هدف اصلی از این تحقیق، مطالعه بر روی تبادل دانش بین دانشگاه و شرکت های کوچک و متوسط محلی است. منشاء تشکیل بسیاری از این شرکتها از دانشگاه بوده است به این گونه که فارغ التحصیلان دانشگاه بر اساس نتایج تحقیقاتشان در دوره دانشجویی و یا کسب ایده هایی که در دوره تحصیل به دست آوردهاند نسبت به ایجاد شرکت اقدام کردهاند. تعاملات دانشی این شرکتها با دانشگاه به خصوص در سالهای اولیهی تاسیس می تواند در موفقیت آنها بسیار موثر باشد. در این راستا، ما در این مطالعه هدف زیر را دنبال می کنیم :
شناسایی موانع و عوامل کلیدی موفقیت در انتقال دانش از دانشگاه به شرکت های نوپا
- سوالات یا فرضیههای تحقیق
موانع انتقال دانش و فناوری از دانشگاه به شرکتهای اسپینآف چه میباشند؟
عوامل کلیدی موفقیت در انتقال دانش از دانشگاه به شرکتهای اسپینآف چه میباشند؟
چرا برخی از دانشگاهها در ایجاد شرکتهای اسپینآف و تجاریسازی ایدهها موفقتر هستند؟
کلمات کلیدی
- انتقال تکنولوژی[3]
انتقال دانش جدید، محصولات یا فرآیندهایی از یک سازمان به سازمان دیگر برای کسب سود تجاری (مک کوئین و همکاران، 1982).
اسپینآفها یا شرکتهای نوپای دانشگاهی
- دفاتر انتقال تکنولوژی (TTO)
دفاتر انتقال تکنولوژی توسط دانشگاهها فعال میباشند و نقش مهم و فعالی در تجاری سازی تحقیقات دانشگاهها با شناسایی، حفاظت، بازاریابی و اعطای مجوز به دارائیهای عقلانی و معنوی دانشگاه ایفا میکنند.
- سازماندهی پایاننامه
فصل دوم ابتدا درباره فناوری، ابعاد آن و همچنین روشهای انتقال فناوری مطالبی بیان میشود. سپس به بیان انتقال فناوری از دانشگاه به صنعت، اسپینآفهای دانشگاهی و مکانیزمهای حمایتی سه سطح ماکرو، مزو و میکرو از فرآیند اسپینآف پرداخته شدهاست.
فصل سوم در این فصل ابتدا خلاصهای از نظرات محققین دربارهی عناصر، مولفههای اصلی و فرآیند اسپینآف ارائه میشوند. سپس بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده چند مقاله انتخاب و خلاصهای از آنها در این قسمت آورده شدهاست.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-05-17] [ 01:06:00 ب.ظ ]
|