استفاده از کرم پرتار Perinereis nuntia در جیره غذایی مولدین میگوی سفید غربی Litopenaeus vannamei و … |
امروزه طیف وسیعی از جانوران و گیاهان آبزی در زمره آبزیان پرورشی قرار گرفته و هریک جایگاه ویژهای در این صنعت رو به رشد به خود اختصاص دادهاند (Rosenberry, 1997). در این میان سختپوستان بهویژه میگوها از جایگاه بالایی برخوردار هستند. در حال حاضر بیش از 18 گونه میگو در نقاط مختلف جهان تکثیر و پرورش داده میشوند که از این میان یک گونه در آب شیرین و بقیه در آب شور پرورش مییابند (Tseng, 1988). ارزش و تقاضای بالای میگوی پنائیده در بازارهای جهانی سبب گسترش صنعت پرورشی این آبزیان شده است. اگرچه پرورش میگو در جهان از سابقهای نزدیک به 6 قرن برخوردار است اما سابقه پرورش علمی میگو به دهه 1950، زمانی که تکثیر میگو به شکل تجاری گسترش یافت، باز میگردد. در حالی که تا سال 1975 میلادی تولید میگوی پرورشی در حدود 50 هزار تن بود با ارتقای فنآوری تولید بچه میگو و غذا و بهبود کیفیت تجهیزات و تاسیسات پرورش میگو و مدیریت مزارع، میزان تولید میگوی پرورشی در اوایل دهه 1990 به بیش از 700 هزار تن افزایش یافت و در قرن بیستویکم از مرز یک میلیون تن گذشت.
میگوی سفید غربیLitopenaeus vannamei كه بومی آبهای منطقه آمریكای لاتین از پرو تا مكزیك میباشد، بهدلیل برخورداری از امتیازات ویژه مورد توجه بسیاری از كشورهای شرق آسیا قرار گرفته و مقام نخست در بین گونه های پرورشی را كسب كرده است (اوجی فرد و همكاران، 1389). ضریب رشد مطلوب، درصد بازماندگی بالاتر در زمان تفریخ، تولید بهتر در شرایط پرورش متراکم، جفتگیری و تخمریزی در محیطهای پرورشی، نیاز کمتر به پروتئین در جیره غذایی و درصد بازماندگی بیشتر در برابر بیماری ها نسبت به سایر گونهها از قبیل ببری سیاه[1] از دلایل برتری این گونه در شرایط پرورش میباشد (Briggs, 2004).
تغذیه در آبزیان پرورشی از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است و ركن اصلی در صنعت آبزیپروری میباشد. اهمیت تغذیه آبزیان از
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
تغذیه صحیح مولدین ماهی و میگو شروع و تا زمان بازاری شدن و صید آنان از مزارع آبزیان پرورشی ادامه پیدا میكند. باتوجه به اینكه در پرورش آبزیان حدود 50 درصد هزینه های پرورش مربوط به تغذیه میباشد، لذا تغذیه تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد آبزیپروری دارد و سودآوری پرورش آبزیان نیازمند دقت جدی در مراحل غذادهی و استفاده از غذاهای با کیفیت و با کارایی مناسب است (سوداگر و همکاران، 1386). تغذیه تاثیر مستقیم بر رشد و كیفیت لاشه آبزیان پرورشی دارد و تغذیه مناسب آبزیان پرورشی را در برابر بیماریها مقاوم میسازد. نبود تغذیه مناسب و عدم مدیریت صحیح تغذیه در مزارع باعث ضرر و زیان جدی مزارع پرورش آبزیان میشود. هنوز پرورش مراحل لاروی گونههای مختلفی از آبزیان مثل نرمتنان و سختپوستان، بهمیزان زیادی به غذاهای زنده وابسته میباشد (Boeing, 2006). Fegan (2005) گزارش نمود که حذف کامل منابع غذایی طبیعی و استفاده از غذاهای مصنوعی بهجای آن تاکنون میسر نگردیده است.
محققان آبزیپروری در صنعت پرورش میگو همواره بهدنبال راهکارهایی برای افزایش راندمان تولید پستلارو دارای قابلیت رشد و بازماندگی بالا و دستیابی به محصولاتی با کیفیت و ارزش غذایی مناسب و در نهایت بازارپسند و دارای صرفه اقتصادی هستند. درخصوص میگوی سفید غربی نیز اهمیت نیاز به پستلارو با کیفیت بالا جهت معرفی به مزارع پرورشی باتوجه به ارزش اقتصادی این گونه در آبزیپروری روز به روز افزایش مییابد. برای این منظور، قابلیت دسترسی به غذای مناسب برای تغذیه مولدین بسیار مهم است که بتواند سلامتی و رشد را در مراحل نوزادی لاروهای تولید شده تضمین نماید. در واقع میتوان گفت برای دستیابی به لاروهای با کیفیت بالا و سالم، داشتن مولدینی با بهترین کیفیت لازم است. داشتن مولدینی سالم با قدرت باروری بالا و با وزن مناسب و آماده تولیدمثل، مستلزم شرایط بهینه نگهداری و تغذیه مناسب میباشد. یک جیره غذایی به منظور فراهم نمودن بازماندگی و رشد مطلوب لاروها باید به میزان زیادی قابل هضم و جذب بوده و از نظر مواد مغذی با غذای زنده قابل رقابت و از خواص فیزیکی مناسب مثل پایداری در آب و شناوری مطلوب برخوردار باشد (سیستانی، 1390).
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-05-15] [ 08:20:00 ب.ظ ]
|