1-2 بیان مساله

 

1-3 اهمیت پژوهش

 

مسئله دوپینگ در بازی های المپیک متوقف نشده است. انجام دوپینگ در نخبه های ورزشی شایع بوده و همچنین استفاده ی مواد شیمیایی برای بهبود عملکرد(بعضی مواقع داشتن ظاهری خوب، مخصوصاً در مورد استروئیدهای آنابولیک[35]) در خارج از نخبگان و در ورزشهای دانشگاهی و دبیرستان ها گسترش یافته است(یسالیس و باهرک[36]، 1995). روند صعودی بسیار نگران کننده ای در رشد میزان مصرف داروهای نیروزا در جامعه ورزشی جهانی وجود دارد. این امر بقدری مسئولین ورزشی جهانی را نگران کرده است که کمیته بین المللی المپیک 2008 پکن تقریبا از تمامی افرادی که برای بازیهای المپیک انتخاب شده بودند حین برگزاری و خارج از مسابقه حداقل یکبار تست دوپینگ گرفت که این خود نشان دهنده اهمیت خطر بسیار جدی ناشی از پدیده مذموم دوپینگ در ورزش می باشد. مجموع آزمایشات انجام شده در این بازی ها 5000 مورد و نتایج مثبت 17 مورد بوده اند(اسکولویک 2009).

 

تلاش های اخیر برای مقابله، ریشه کن کردن و تعلیم و آموزش منتفی خواهد شد اگر انگیزش و نگرش های افراد در دوپینگ به طور کامل شرح داده نشوند. با توجه به نقش دوپینگ و گرایش جوانان و بزرگسالان به سمت این پدیده جهت برتری و پیشی گرفتن در ورزش جهت دستیابی به اهداف و نقش روانشناختی چه از بعد درونی و چه از بعد بیرونی و نتایج سوء استفاده از مواد افزایش دهنده عملکرد و محرومیت ها و شکست هایی که در پی این پدیده ورزشی که به سرعت و با متد های جدیدی گام برداشته، وجود دارد شناخت ورزشکاران از بعد روانشناختی و دانستن انگیزه های روانی و رفتارهای شایع در زمینه دوپینگ دربین ورزشکاران می تواند در پیشگیری از این پدیده مهم ورزشی موثر باشد. برای اینکه این برنامه های پیشگیری موثر باشند، آنها باید بر یک مدل مفهومی که رفتار انسان را پیش بینی می کند استوار باشند(دونوان [37]و همکاران، 2002 ، استرلاند [38]و همکاران، 2003). شکاف های بسیاری هنوز هم در ادبیات وجود دارد، اطلاعات کمی درباره نگرش گروه های خاص ورزشکاران در موضوع استفاده از مواد افزایش دهنده عملکرد درحال حاضر در دسترس است(دیاسین[39] و همکاران، 2003).

 

4-1- ضرورت پژوهش

 

باتوجه به این موضوع که در داخل کشور مطالعاتی که نقش عوامل روانی اجتماعی را در رابطه با موضوع دوپینگ بررسی کرده باشند بسیار کم می باشد و همچنین اندک بودن مطالعاتی که در خارج از کشور ارتباط و تاثیر انگیزه ورزشی بر روی رفتار دوپینگ را مورد بررسی قرار داده باشد این ضرورت احساس گردید که در این مطالعه به بررسی ارتباط بین انگیزه ورزشی با نگرش به دوپینگ و رفتار دوپینگ پرداخته شود.

 تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی

[1] Elliot. A

 

[2] Donahue . et al

 

[1] Dope

 

[2] World Anti Doping Agency ( WADA)

 

[3] Petroczi

 

[4] Verroken. M

 

[5] Houlihan, B.

 

 

خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir

 

[6] Asken. M.J

 

[7] Schneider. A.J & Butcher, R.B.

 

[8] Waddington. I.

 

[9] Strychnine

 

[10] Cocaine

 

[11] Heroin

 

[12] Alcohol

 

[13] Donohoe, T

 

[14] Johnson, N

 

1 Lippi, G.

 

[16] Franchini, M

 

[17] Guidi, G.

 

[18] Todd J, Todd T

 

[19] Alaranta

 

[20] Crown & Heatherington

 

[21] Hoberman

 

[22] Gill & Dzewaltowski

 

[23] Gill DL, Kelley BC, Martin JJ, Caruso CM

 

[24] Lucidi F, Grano C, Leone L, Lombardo C, Pesce C

 

[25] Theory of planned behavior

 

[26] Ajzen & Madden

 

[27] Aidman, E. V

 

[28] Nepusz, T

 

[29] Conroy

 

[30] Kaye

 

[31] Coatsworth

 

[32] Morris

 

[33] Kavussanu

 

[34] Barkoukis

 

[35] Anabolic Steroids

 

[36] Yesalis & Bahrke

 

[37] Donovan . et al

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...