مبانی قر آنی كرامات اولیاء |
، با شمارش نكاتی چند پیشكش میشود.
- در طول دورهی نگارش این نگاشته بهگونهی مداوم و متناوب از 12 نوشته در روش مطالعه دینی، شیوهی نگارش علمی، ویرایش، تحقیق و پژوهش و اسلوب تدوین پایاننامه بهره برده شده و امید است كه نگارندهی سطور توانسته باشد به خوبی، آن نكات ریزتر از مو را بهكار گیرد و نیز آرزومندیم همهی نگاشتهها، انباشتهای صرف نباشد تا تولید علم به انجامی برسد.
- در نگارش واژههای تازی، از رسمالخط پارسی پیروی نمودهایم همانگونه كه دستور راهنمایان ویرایش است.
- نویسنده، تمام تلاش خود را نموده كه تا آنجا كه شدنی است واژههای بیگانه را بهكار نگیرد جز اینكه پارسیاش سخن را نرساند.
در بخش منابع نگاره، تلاش بر این بوده كه از مذاهب مختلف اسلامی بهرهگیری شود و از تكیه بر نوشتههای كلامی یا تفسیری با گرایش فرقهای پرهیز شود و هماره سخن حق یا نزدیك به حق را بیان نموده باشد.
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
- بهرهگیری از زبان شعر فارسی كهن، به خصوص مثنوی حكیم رومی كاری است كه علاوه بر تغییر ذائقهی علمی نوشته و نیز خواننده به لطافت سخنان افزوده است و بالاتر، اینكه همخونیِ ادبیات فارسی با قرآن و تاریخ انبیا و اولیا را میرساند.
- پاسخ چالشی كه امروزه مدعیان پشتیبانی از قرآن و سنت به نام جدایی قرآن، عرفان و برهان در پی آنند را این رساله با بهرهگیری چشمگیر از آیات قرآن به مرز كفایت رسانده است و اگر اراده بر این بود كه نام دیگری بر این نگاره نهیم بیگمان «عرفان و برهان در دامان قرآن» در خور آن بود، باشد كه در جمع هر سهی قرآن، عرفان و برهان در این نگاشته و نگاشتههای دگر بیشتر بیندیشند.
- محقق باید كه كشته نقد و انتقاد بیرحمانه باشد چنانكه حقیر این خواست را از سروران عرفانپژوه و اساتید گرانقدرم دارم.
- راقم این سطور، نوآوری رساله حاضر را در اصل موضوع یعنی پرداختن به «مبانی قرآنی كرامات اولیا» می داند و بر این باور است كه گرچه پژوههی پیشرو بهترین نیست و نخواهد بود اما معتقد است نخستین گام را در این باب گشوده است. باشد كه پلهای گشته تا زیر پای قلمهای پژوهشگران قرار گیرد و به بنای ساختمان دانش اسلامی خشتی فزون گردد.
- رسالهی پیش رو در دو بخش سامان یافته كه سخن اصلی نگارنده در بخش دوم به ویژه در گفتار سه، گنجانده شده و در پایان هر فصل یك نتیجه گرفته شده است كه رهآورد و یافتههای بنیادی نگاشته را میتوان در آن یافت. بخش نخست، به كلیات و ایضاح مفهومی واژههای كلیدی و نیز دیدگاههای مكاتب مختلف علوم اسلامی به مسئله كرامات اولیا پرداخته است. در بخش دوم كه قسمت اصلی
نوشته یعنی جستار قرآنی است نخست با موردپژوهی گونههای اصناف انسان به لحاظ امور خارق
عادت در قرآن كریم، آغاز میشود و سپس در گفتار دیگری به سخن اصلی نگاشته یعنی اموری است
كه مایهی دستیابی انسان به كرامات میگردد و به عبارت دیگر، مبانی قرآنی كرامات اولیا، رسیده
است. به این صورت كه به تحلیل اصول برگرفته از امور خارق عادتی كه در گفتار پیشینش آمده، میپردازد.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-05-16] [ 09:10:00 ق.ظ ]
|