بررسی گویش انارکی از نظر صرف تصریفی |
زبان هر ملت نشان دهندهی فرهنگ آن ملت است و فرهنگ هر ملت هویت آن قوم را میسازد. فرهنگ ما گنجینهی ارزندهیپیشینیان ونیاکان ما است که اگر چه گرد و غبار قرنها را با خود همراه دارد، اما آن قدر غنی است که تازگی و رنگ و لعاب تمدنهای جدید نه تنها از ارزش آن نمیکاهد بلکه برای هر ایرانی به مثابهیپشتوانههای قوی و محکم در مواجه و رویارویی با پدیدههایجدید محسوب میشود. ملتی که فرهنگ و گذشتهی خود را میکاود، میتواند در افق گسترده؛ آن را به سوی آینده درخشان در پیشگیرد و شناخت فرهنگ امکانپذیرنیست، مگر از طریق مطالعه و پژوهش در ابعاد گسترده آن از جمله پژوهشهای زبانی.
در طول قرنهای متمادی سرزمینایران محل سکونت اقوام مختلفی بوده است که هر کدام از آنها با خود زبان متفاوتی را به اینسرزمین آوردهاند.پس ایران دارای تنوع زبانی و گویشیبسیار گسترده بوده و هست و برخی کتیبههای چند زبانه شاهد این مدعاست که در اینسرزمین اقوامی با زبانهای متفاوت میزیستهاند. شناخت و مطالعهیاینزبانها ما را در شناخت آداب و رسوم و هویت اقوام متعلق به
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
آنهایاریبیشتریمیرساند و از آنجا که گذشته، در معرض خطر فراموشی است،این تنوع های گویشی و زبانی نیز از این امر مستثنی نیست، به طوری که با مرگ آخرینگویشور از یکگویش محلی آن گویش برای همیشه از بینمیرود بدون آنکه با استفاده از روشهای علمی ثبت و ضبط شود و اثری از آن بجای مانده باشد.
پیشینگیزبانشناسی میدانی بر زبان شناسی نظری در حال حاضر بر کمتر کسی پوشیده است. همگان در این خصوص اتفاق نظر دارند که ادعاهای نظری در حوزهیزبان تنها و تنها زمانی معتبر است که با محک دادههای واقعی از کاربرد عادی نظامهای زبانی نزد گویشوران به آنها آزموده شوند.
از این رو به منظور دستیابی به اهداف یاد شده ( ماندگاری هر گویش محلی) گفتار گویشوران آن زبان و یاگویش را میبایست ثبت و ضبط کرد و سپس در دسترس زبانشناسان قرار داد تا آن را مورد مطالعه قرار دهند.
1-2 بیان مسئله
در زبانشناسی عملی به طور کلی کار بر روی زبانها به دو گونه تصور شده است، کار روی زبانهایی که قبلاً مطالعه نشدهاند و یا به طور ناقص مورد مطالعه قرارگرفتهاند.(سامارین 1346: 8)گویشهای ایرانی غالباً از آن دسته محسوب میشوند که کاری بر روی آنها انجام نشده است.ایران دارای چنان تنوع گسترهیزبانی است که در یک گسترهی اداری از یک روستا به یک روستای دیگر میتوان گونههای متفاوت زبانی پیدا کرد. این گونههای محلی متاسفانه آن گونه که در خور علم زبانشناسی است مورد توجه پژوهشگران قرار نگرفته اند.
گویش انارکی، رایج در روستای انارک از شهرستان نایین در استان اصفهان،گویشی متفاوت از گویشهای منطقه است که دارای ویژگیهای آوایی،صرفی، نحوی و واژگانی خاص خود میباشد.این گویش متعلق به زیر شاخهی جنوب شرقی گویشهای مرکزی ایران است.
بررسی علمی این گویش که در حوزه زبان شناسی کمتر به آن پرداخته شده میتواند مدارک و شواهدی را برای دست اندرکاران حوزهی گویششناسی ایران فراهم کند تا با تکیه به آن، به شناخت هرچه بیشتر گویشهای ایرانی بپردازند.
1-3اهمیت تحقیق
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-05-15] [ 07:04:00 ب.ظ ]
|