بررسی رفتار خزشی خاک ماسهای مسلح شده با الیاف ژئوسنتتیک در شرایط آزمایشگاهی |
رفتار تراکم پذیری خاکها به نگرانی مهمی در مهندسی ژئوتکنیک تبدیل شده است. با اجرای ساختمانها، خاکریزها، جادهها و … اغلب نشستهای قابل توجهی ایجاد میشود. این نشستها را مخصوصاً زمانی میتوان خیلی مهم تلقی نمود که فونداسیون سازه متشکل از لایههای عمیق رسی باشد. پیشبینی رفتار خاک بعد از ماهها و یا سالها با استفاده از دانش امروزی، چالش مهمی در مهندسی ژئوتکنیک میباشد. زمانی که خاک تحت بارگذاری ثابتی قرار میگیرد، باگذشت زمان تغییرشکلهایی را تجربه میکند که خزش نامیده میشود. تغییرشکلهای وابسته به زمان، به خصوص زمانی که تغییرشکلهای درازمدت مطرح میشود، در مهندسی ژئوتکنیک اهمیت زیادی دارند. این تغییرشکلها، شامل نشست سازه بر روی زمینهای تراکم پذیر، حرکات شیبهای طبیعی و یا گودبرداری شده، فشرده شدن زمینهای نرم اطراف تونل و… میباشد.
استفاده از مصالح ژئوسنتتیک، از اواسط دهه هفتاد میلادی در دنیا اوج گرفته است. در بین این مصالح ژئوتکستایلها و پس از آن ژئوممبرینها بیشترین کاربرد را در بین مصارف گوناگون یافتهاند. ژئوسنتتیکها از مواد پلیمری تشکیل شدهاند که همراه با مصالح طبیعی مثل خاک و سنگ در سازههای مهندسی بکار میروند. ژئوتکستایلها عملکرد بسیار خوبی در رابطه با پخش و یکنواخت کردن تنشها یا نیروها در یک سطح بیشتری داشته و به نحو مطلوبی مانع گسیختگیهای نقطهای و موضعی میشود. مصالح بنایی و خاکریزها تنشهای فشاری را به نحو مطلوبی میتوانند تحمل کنند در حالیکه درکشش ضعیف هستند. در حقیقت عملکرد الیاف در عمق معینی از
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
خاک را میتوان مشابه رفتار میلگردهای فولادی در بتن دانست. یک خصوصیات دیگر ژئوتکستایلها، خاصیت ارتجاعی آنهاست و این امر موجب می شود که خاکی که با الیاف تقویت شده و تحت اثر بار خارجی دچار نشست شده است، بعد از حذف بار به حالت اولیه بر میگردد. مطالعات تئوری نشان میدهد که استفاده از الیاف ژئوتکستایل در خاکها باعث افزایش مقاومت و ضریب ارتجاعی خاک میشود ( محمد بلوچی، زینب قناد. 1389). با توجه به کاربرد ژئوسنتتیکها، مطالعه تاثیرات آنها بر رفتار خزشی ضروری بنظر میرسد.
- پیشینه تحقیق
شکل1-1: تغییرشکل خزشی-برج پیزا- ایتالیا
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-05-16] [ 07:46:00 ب.ظ ]
|