1-1

 

امروزه با توجه به افزایش روز افزون جمعیت جهان تقاضا برای محصولات غذایی آبزی بیشتر شده است، آبزی پروری در پاسخ به تهیه غذا و کاهش فشار بر صید وصیادی در سالهای اخیر مطرح گشته است. تکثیر و پرورش آبزیان از فعالیتهای اقتصادی با ارزش محسوب می شود که از سال1970 توسعه یافت و سالانه به طور میانگین 0/08/8 رشد داشته، این روند در سالهای اخیر رشد بیشتری داشته است (2008 .(FAO, تولید جهانی آبزی پروری در سال 2011 برابر با 63/6 میلیون تن بوده است. میزان تولید تیلاپیا در این سال 3/5 میلیون تن گزارش گردید، از این میزان 0/072 در قاره آسیا تولید می گردد (2012FAO, ). تیلاپیای نیل تقریباً 0/075 این تولید را به خود اختصاص داده است (2010Josupeit, ).

اقتصاد

-2-1 پروبیوتیک

 

1) water additives

 

2) Functional foods

 

-3-1 انواع پروبیوتیک ها

 

جدول 1-1 جنس و گونه انواع پروبیوتیک های رایج در آبزی پروری (2010Merrifield et al., ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir

 



گونه جنس

 

 

 

 

 


hydrophila
media
sobria
Aeromonas
haloplanktis Alteromonas
oryzae Aspergillus

 

 

 

 

 




subtilis
licheniformis
circulans

Bacillus

 

 

 




bifidium
thermophilum

Bifidobacterium

 

 

 

 

 

 

 




divergens
nhibens
maltaromaticum
piscicola

Carnobacterium
hansenii Debaryomyces
faecalis Enterococcus

 

 

 

 

 




delbrueckii
rhamnosus
sakei

Lactobacillus

 

 

 




johnsonii
lactis

Lactococcus
luteos Micrococcus
acidilactici Pediococcus
fluorescens Pseudomonas,

 

 

 




boulardii
cerevisiae

Saccharomyces
faecium Streptococcus

 

 

 




alginolyticus
fluvialis

Vibrio

 

 

5-1– مخمر ساكارومایسس سرویسیه

 

مخمر ساكارومایسس سرویسیه از نظر طبقه بندی جزو سلسله قارچ ها، شاخه آسكومایكوتا، رده ساکارومایستس، راسته ساکارومایستالس، خانواده ساكارومایستاسه آ، جنس ساكارومایسس و گونه سرویسیه می باشد. جدول 2-1 جایگاه سیستماتیک ساكارومایسس سرویسیه را نشان می دهد (1838, ).

 

 

 

1) Essential charactristics

 

2) Favourable charactristics

 

جدول 2-1 جایگاه سیستماتیک ساكارومایسس سرویسیه (1838, ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eukarya گروه
Fungi سلسله
Ascomycota شاخه
Saccharomycotina زیر شاخه
Saccharomycetes رده
Saccharomycetales راسته
Saccharomycetaceae خانواده
  جنس
cerevisiae گونه

 

 

عرض سلول مخمر ساکارومایسس سرویسیه 4 تا8 میکرون است، شکل سلول مدور، کشیده یا استوانه ای است. مخمرها تشکیل کلنی داده و بسته به نوع تغذیه، سویه و عوامل محیطی، اندازه و شکل کلنی با هم متفاوت است (پور امینی، 1386). این سلول از لحاظ تركیبی دارای پروتئین، لیپید و اسیدهای نوكلئیك می باشد. سلول های ساکارومایسس سرویسیه حاوی منابع غنی آنزیم، RNA و نوکلئوتیدهای آزاد و همچنین ویتامین های گروه B، اسیدهای آمینه، پروتئین ها، گلیكوپروتئین ها، پلی ساكاریدها، پلی فسفاتازها، لیپیدها، اسیدهای آلی، اولیگوساکاریدها، استرها و الکل ها می باشد (2004Burgent et al., ;1999Ingledew, ). دیواره سلولی مخمر اطراف سلول را احاطه کرده و حفظ شکل سلول، پایداری اسمزی سلول و حفاظت از مخمر در برابر استرس های محیطی را برعهده دارد (2003et al., .(Aguilar-Uscangaدیواره سلولی ساکارومایسس سرویسیه از خارج سلول به درون سلول شامل: مانان پروتئین، 1و 6 بتا گلوکان،1 و 3 بتا گلوکان و کیتین می باشد که به ترتیب 40،7 ، 37 و 3 درصد دیواره سلولی را به خود اختصاص داده اند) 2006Klis et al., ) این مواد در ایجاد ویژگی های مخمر ساکارومایسس سرویسیه در جیره غذایی آبزیان موثر است.

 

 

 

-6-1اثرات ساکارومایسس سرویسیه بر آبزیان

 

از اثرات دیگر استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویسیه در جیره غذایی آبزیان بهبود ایمنی غیر اختصاصی است. 1 و 3 بتا گلوکان، 1 و 6 بتا گلوکان ، مانان الیگوساکارید،                         و نوکلئوتید های ((RNA ساکارومایسس سرویسیه محرک سیستم ایمنی1 می باشند           )2006, .et al ; Klis2001; Oliva-Teles and Goncalves, 2000Raa, ). مانان الیگوساکارید و بتا گلوکان دیواره سلولی ساکارومایسس سرویسیه به علت وجود گیرنده های مانوز و گلوکان بر روی سلولهای ایمنی، سیستم ایمنی آبزیان را تحریک و بهبود می دهند (1995; Yoshida et al., 2000(Djeraba et al., .

 

1) Immunostimulant

 

 

 

-7-1 تیلاپیا

 

ماهی تیلاپیا بومی قاره آفریقا و خاورمیانه می باشد )2000 McAndrew,). این ماهی را می توان در آبهای شیرین، لب شور و حتی آب دریا پرورش داد و در پنج دهه اخیر به بسیاری از کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری معرفی شده است )2006.(Fitzsimmons, این ماهی به علت توانایی بالا در سازگازی با شرایط نامساعد محیطی، تکثیر در محیط های پرورشی، مقاومت به استرس و بیماری ها، کیفیت بالای گوشت، تغذیه از سطوح پایین غذایی و نرخ رشد بالا در سرتاسر جهان پرورش داده می شود (2011 .(Welker and Lim, از میان 70 گونه تیلاپیایی که تاکنون شناخته شده، حدود 20 گونه پرورش داده شده اند )2000 McAndrew,). ماهیان تیلاپیا در سه جنس اصلی Tilapia،Oreochromis و Sarotherodon طبقه بندی می گردند، این سه جنس بر اساس رفتارهای تولید مثلی از هم تشخیص داده می شوند. در جنسهای Oreochromis وSarotherodon تخم ها بعد از لقاح در درون دهان نگهداری می شوند. در حالیکه در جنس Oreochromis تنها ماده ها این وظیفه را بر عهده دارند اما در جنس Sarotherodon ماهی نر و یا هر دو ماهی نر و ماده تخم ها را در درون دهان نگهداری می کنند. در جنس Tilapia چنین ویژگی تولیدمثلی دیده نمی شود (2004Nandlal and Pickering, ). سه گونه مهم تیلاپیا از جنس Oreochromisکه به صورت تجاری پرورش داده می شوند شامل: تیلاپیای نیل Oreochromis niloticus ، تیلاپیای موزامبیکOreochromis mossambicus و تیلاپیای آبیaureus Oreochromis می باشند (2004Nandlal and Pickering, ).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...