و مروری بر مطالعات مشابه. 1

 

1-1- انتروباکتریاسه. 2

 

1-2- کلبسیلا.. 2

 

1-3- تاریخچه. 2

 

1-4- بیماری زایی کلبسیلا.. 2

 

1-5- محل میکروب کلبسیلا.. 3

 

. 5

 

1-7- تشخیص آزمایشگاهی کلبسیلا پنمونیه. 7

 

1-8- درمان و پیشگیری کلبسیلا پنمونیه. 8

 

1-9- طبقه بندی آنتی بیوتیک‌ها 9

 

1-10- آنتی بیوتیکهای-β  لاکتام. 9

 

1-11- پنی سیلین‌ها 10

 

1-12- سفالوسپورین‌ها و سفامایسین‌ها 11

 

1-13- کارباپنم‌ها 12

 

1-14- آنتی بیوتیک‌های -β لاکتام دیگر. 13

 

1-14-1- آنتی بیوتیک‌های -β لاکتام منوسیکلیک…. 13

 

1-14-1-1- مکانیسم عمل آنتی بیوتیک‌های-β لاکتام. 14

 

1-14-2- مکانیسم عمل سفالوسپورین‌ها 14

 

1-14-3- مکانیسم عمل کارباپنم‌ها 15

 

1-14-4- مکانیسم عمل –β لاکتام‌های منوسیکلیک…. 16

 

1-14-4-1- مکانیسم مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک‌های–β لاکتام. 16

 

1-14-4-2- مکانیسم مقاومت نسبت به سفالوسپورین‌ها 17

 

1-14-4-3- مکانیسم مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک‌های–βلاكتام منوسیکلیک…. 17

 

1-14-4-4- مکانیسم مقاومت نسبت به کارباپنم‌ها 18

 

1-14-5- مهار کنندگان  –βلاكتاماز 19

 

1-14-6- مکانیسم عمل مهار کننده‌های–βلاكتاماز 19

 

1-14-7- بتالاکتامازهای وسیع الطیف(ESBLs) 20

 

1-14-7- تاریخچه مختصر بتالاکتامازها 20

 

1-14-8- انواع بتالاکتامازها 21

 

1-15- روش تشخیص…. 25

 

بر مطالعات گذشته. 25

 

فصل دوم: مواد و روش‌ها 28

 

2-1- بیان مسئله. 29

 

2-2- اهداف… 32

 

2-2-1- اهداف اصلی طرح.. 32

 

2-2-2- اهداف ویژه طرح.. 32

 

2-3- سؤالات و فرضیات… 33

 

2-4- نوع و روش مطالعه. 33

 

2-5- روش کار 34

 

2-5-1- محیط مورد استفاده جهت کشت باکتری.. 34

 

2-5-2- محیط کشت‌های مورد استفاده جهت تعیین هویت باکتری.. 34

 

2-5-3- محیط کشت TSI(Triple Sugar iron agar) 37

 

2-5-4- محیط اوره(Urea agar) 38

 

2-5-5- محیط کشت مورد استفاده جهت تعیین ESBLs و سنجش حساسیت باکتری‌ها نسبت به آنتی بیوتیک‌ها: 38

 

2-6- روش اجرای کار 39

 

2-6-1- جمع آوری نمونه‌ها 39

 

2-6-2- سنجش حساسیت باکتری نسبت به آنتی بیوتیک‌ها 39

 

2-7- آنالیز آماری.. 40

 

خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir

 

2-8- محدودیت و مشکلات اجرایی طرح.. 41

 

2-9- متغیرها 41

 

فصل سوم: یافته‌ها 42

 

3-1- نتایج.. 43

 

فصل چهارم: بحث، نتیجه گیری و پیشنهادات… 66

 

4-1- بحث… 67

 

4-2- نتیجه گیری.. 73

 

4-3- پیشنهادات… 73

 

Abstract.. 74

 

فهرست مراجع.. 75

 

ضمیمه: پرسشنامه. 83

 

فهرست جدول‌ها

 

جدول 1-1- سفالوسپورین‌ها 12

 

جدول 1-2- طبقه بندی انزیم‌های بتالاکتاماز [11] 23

 

جدول 3-1- فراوانی نسبی آنزیم آنزیم بتالاکتاماز با طیف گسترش یافته در نمونه‌های مورد بررسی به روش Double Disk Synergy Test 49

 

جدول 3-2- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب نوع نمونه. 50

 

جدول 3-3- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب نوع بخش…. 51

 

جدول 3-4- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب سن.. 52

 

جدول 3-5- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب جنس…. 53

 

به آنتی بیوتیک‌های مختلف به روش دیسک دیفیوژن  54

 

جدول 3-7- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب مقاومت به جنتامایسین  55

 

جدول 3-8- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب مقاومت به کوتیموکسازول  56

 

جدول 3-9- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب مقاومت به آمپی سیلین  57

 

جدول 3-10- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب مقاومت به سیپروفلوکساسین  58

 

جدول 3-11- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب مقاومت به پیپراسیلین  59

 

جدول 3-12- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب مقاومت به سفوتاکسیم  60

 

جدول 3-13- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب مقاومت به سفپیم.. 61

 

جدول 3-14- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب مقاومت به آموکسی سیلین/کلاولانات   62

 

جدول 3-15- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب مقاومت به سفتازیدیم  63

 

جدول 3-16- فراوانی نسبی آنزیم ESBLs در نمونه‌های مورد بررسی بر حسب مقاومت به ایمی پنم.. 64

 

فهرست شكل‌ها

 

شكل 3-1- نتایج آزمایش combination disk جهت تشخیص ESBLs 65

 

انتروباکتریاسه

 

1-2- کلبسیلا

 

کلبسیلا باکتری گرم منفی میله ای شکل، غیر متحرک و دارای کپسول پلی ساکاریدی است که این کپسول تمام سطح سلول را می پوشاند و علیه بسیاری از مکانیسم‌های دفاعی میزبان مقاومت ایجاد می کند. اعضای جنس کلبسیلا دو نوع آنتی ژن لیپو پلی ساکارید (آنتی ژنo ) و پلی ساکارید کپسولی (آنتی ژنk ) رادر سطح سلول‌های خود بیان می‌کنند[2].

 

1-3- تاریخچه

 

جنس کلبسیلا عضوی از تیره کلبسیله و از خانواده انتروباکتریاسه است. در قرن 19 این ارگانسیم توسط Edvin klebs کشف شد و به همین خاطر کلبسیلا که برگرفته از اسم این میکروبیولوژیست آلمانی می باشد نام گرفت[2].

 

1-4- بیماری زایی کلبسیلا

 

فاکتورهای ویرولانس در گونه‌های کلبسیلا عبارتند از:

 

1.کپسول

 

کپسول موجود در کلبسیلا پلی ساکاریدی (cps) است که تمام سطح سلول را می پوشاند و مقاومت باکتری را بر علیه بسیاری از مکانیسم‌های دفاعی میزبان فراهم می کند که از فاگوسیتوز جلوگیری می کند و دارای خاصیت انتی ژنی ضعیفی است و در اتصال باکترها به میزبان نقش دارد .

 

2.پیلی یا فمبریه

 

فمبریه‌ها برامدگی‌های روی سطح باکتری هستند که عامل چسبیدن ارگانیسم به دستگاه تنفسی، دستگاه معدی-روده ای و سلول‌های موکوسی سیستم ادراری هستند.

 

3.سیدروفورها

 

بسیاری از باکتری‌ها برای به دست آوردن آهن مورد نیازشان در بدن میزبان مواد شلاته کننده آهن با وزن مولکولی پایین و افینیتی بالا به نام سیدروفورها را ترشح می کنند که قادر است به شکل رقابتی آهن متصل به پروتئین‌ها را جذب نماید.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...