1-2  بیان مسأله

 

از جمله مسائلی که ضرورت اعطای طرح مرمت به این بنا را الزام‌آور می‌نماید:

 

    1. تاکنون هیچ طرح مرمتی در مورد این بنای تاریخی ارائه نگردیده است.

 

    1. فرسایش و از بین رفتن تدریجی بنا به دلیل عدم توجه به مرمت اصولی آن.

 

    1. از بین رفتن ارزش فرهنگی و تاریخی این مجموعه در اذهان عمومی.

 

    1. اختصاص دادن کاربری نامربوط به بنا.

 

    1. مشکلات فرهنگی و امنیتی فراوان در بنا.

 

  1. وضعیت ناهنجار و نابسامانی ظاهری در بنا.

1-3  اهمیت و ضرورت پژوهش

 

حفظ و نگهداری از آثار تاریخی به جهت این که این آثار بیانگر هویت و فرهنگ هر جامعه می‌باشد، امری بسیار ضروری است. در بنای مذکور به دلیل حجم وسیع تخریب‌ها و تبدیل شدن قسمتی از مجموعه به فضایی متروک و بی‌ارزش، نیاز به حفاظت و مرمت احساس می‌شود. همین طور با توجه به مرمت‌های غیراصولی و اعطای کاربری نامناسب به بنا که بیشتر باعث آسیب واردکردن و از بین بردن اصالت این بنای تاریخی شده است، اعمال طرح مرمت ضرورت داشته و امکان‌سنجی احیاء آن اهمیت پیدا می‌کند. بدیهی است بازگرداندن حیات دوباره به این بنای تاریخی ثبت‌شده می‌تواند موجب بازیابی اصالت بنا گردد. علاوه بر آن در این اثر ارزش‌های معماری و تزئینی زیادی بااهمیت تاریخی و ملی وجود دارد که حفظ آن‌ها مستلزم شناسایی و تهیه طرح مرمتی مناسب می‌باشد.

 

1-4  اهداف پژوهش 

خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir

 

 

ارائه طرحی جهت:

 

– جلوگیری از تخریب و نابودی بنا.

 

– بازگرداندن ارزش از دست رفته به بنا.

 

– احیا و زنده ساختن بنا با در نظر گرفتن کاربری مناسب و اصولی به آن.            

 

1-5  روش پژوهش

 

1-5-1                       روش پژوهش از نظر هدف

 

با توجه به هدف و ماهیت پژوهش از نوع کاربردی است.

 

1-5-2                       روش پژوهش از نظر روش

 

با توجه به نوع بنا روش تحقیق میدانی است.

 

1-5-3                       روش یافته اندوزی

 

در راستای تحقیق پژوهش از روش‌های کتابخانه‌ای و میدانی در گردآوری اطلاعات استفاده شده است. جمع‌آوری بخشی از اطلاعات از منابع تاریخی، کتب و اسناد و نقشه‌ها در روش کتابخانه‌ای صورت گرفته است و مشاهده و ارتباط مستقیم با بنا و تصویربرداری و استخراج اطلاعات در روش میدانی جای گرفته است.

 

1-5-4                       روش تجزیه و تحلیل

 

روش تجزیه و تحلیل در این میان توصیفی، تطبیقی و تحلیلی است.

 

1-6  فرآیند تحقیق

 

گام اول شامل مطالعات کتابخانه‌ای و میدانی از اثر و محیط پیرامون آن است. در گام بعدی به رولوه اثر و تهیه نقشه‌های آن و همین طور تهیه اسناد مهمی مانند عکس‌ها، تصاویر قدیمی، مطالعات تطبیقی، شواهد باقی‌مانده و نیز مصاحبه با افراد مطلع، وضع کالبدی و معماری اصیل مجموعه پرداخته می‌شود. در مرحله بعد آسیب‌شناسی از اثر و ارائه راه‌حل‌های مرمتی صورت می‌گیرد؛ و در نهایت با بررسی پتانسیل‌های مجموعه به ارائه طرح مرمت و احیای مناسب پرداخته خواهد شد.

 

1-7  قلمرو مکانی پژوهش

 

قلمرو مکانی پژوهش شهرستان مراغه واقع در استان آذربایجان شرقی است.

 

1-8  قلمرو زمانی پژوهش

 

در زمینه مطالعات مربوط، محدوده زمانی که بنا در آن ساخته شده است، متعلق به دوران قاجاریه و پهلوی است و در ادامه پژوهش از دیدگاه امروزی نیز به مطالعه جهت دستیابی به طرح مرمت اثر پرداخته شده است.

 

1-9  محدودیت‌های پژوهش

 

در مسیر مطالعه و شناخت یک بنای تاریخی مهم‌ترین محدودیت تخریب بخش‌هایی از بناست که این امر بحث مطالعه و شناخت یک بنا را پیچیده می‌گرداند. مورد بعدی که آن هم از محدودیت‌های اثر بشمار می‌رود نبود اسناد و مدارک کافی و نقشه‌های بنا می‌باشد. همچنین در این میان می‌توان به نبود نظارت بر بنا توسط ارگان‌های مربوطه اشاره نمود که موجب تبدیل شدن این مکان به فضای ناامنی گردیده است.

 

1-10 شرح واژه‌ها و اصطلاحات بکار رفته در پژوهش

 

مرمت: عملیاتی بسیار تخصصی که هدف آن حفظ و آشکار کردن ارزش‌های تاریخی و زیباشناختی یک اثر بر مبنای محترم شمردن مواد و مصالح و اسناد اصل است.

 

احیا: شامل مجموعه اقدامات متنوع و تکمیلی است که برای باز گردانیدن حیات مجدد و یا زندگی مجدد به بنا، مجموعه و یا فضای شهری مورد نظر صورت می‌پذیرد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...