جایگاه نظام طبقاتی در بین اقوام هندو ایرانی با تکیه برمتون وده یی، … |
فرهنگ و تمدن هر جامعهای به فعالیتها و روابط اجتماعی و چگونگی برخورد این پروسهها با هم بر میگردد. زمانی که جامعهای فرهنگ لازم برای ارتباط و تعامل بین افراد نداشته باشد به طور قطع این جامعه به سمت انحطاط کشیده میشود. لذا وجود سیستمی نظام مند در جوامع میتواند از انحطاط جلوگیری کند.
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
پژوهش حاضر سعی داشته است که با نگاه و تحلیلی عمیق ابتدا به شناخت نظام طبقاتی گوناگون و سپس با استفاده از آموزهها به نظام طبقاتی هندوایرانی بپردازد. در رابطه با این موضوع، میراثی که اقوام هندوایرانی از نیاکان خود به سرزمینهای تازه خودشان به ارمغان بردند، نظام طبقاتی یا کاستی بود. نظامی که خصیصه اقوام هندواروپایی است و آنهم به نوع زندگی، مهاجرت، نحوه تقابل و رفتار اقوام هندوایرانی با بومیان سرزمین هایی تازه آنها باز میگردد. سابقه تشکیل طبقات اجتماعی در ایران و جهان بر هر مجموعهای از علل که استوار بوده باشد این نکته بدیهی است که آریاییها در بدو ظهور خود در منطقه- فلات، به مرحلهای از رشد اجتماعی و تفکیک مسئولیتها و تشخیص تواناییها و تعلقات خاص در میان خویش رسیده بودند تا بتوانند از تقسیم بندیهای اجتماعی مبتنی بر کار و پیشه سخن بگویند.(شعبانی، 1379: 117).
این رشد اجتماعی تا آنجا پیش رفت که آنها توانستند با حفظ و تداوم نظام اجتماعی و طبقاتی در سرزمین جدید ماندگار شوند. در حالی که سرزمین هند خالی از نظامی با اقتدار و شکوهمند بود. یکی از علتهای آن را میتوان عدم توجه به مطالعه موسسات و تشکیلات اجتماعی دانست. در واقع این تفکر در بین آنها رواج داشت که این گونه تشکیلات اجتماعی در طول تاریخ تغییر چندانی به خود ندیدهاند. این طرز تلقی سبب تقویت این نظریه شد که فرهنگ هندی، فرهنگی ایستا و بی تحرک بوده و فرهنگی است که در طی قرون متمادی تغییرو تحول پیدا نکرده و علت آن دل مردگی ذاتی هندوان و اعتقاد آنها به سرنوشت محتوم دانسته میشد. حال آنکه حتی تجزیه و تحلیل سطحی تغییرات روابط اجتماعی در نظام کاستی حکایت از همه چیز میکند.(تاپار، 1378: 16).
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-05-16] [ 09:17:00 ق.ظ ]
|