بررسی و گاه نگاری تپه جعفرآباد A و B و C |
:
شهرستان ارسنجان بین عرض جغرافیایی 40 29 تا 55 29 درجه شمالی و طول جغرافیایی 10 53 تا 35 53 درجه شرقی واقع گردیده این شهرستان درشرق استان فارس قرارداردو از شرق به شهرستان بوانات از شمال و غرب به شهرستان مرودشت و از جنوب به شهرستانهای نیریز و شیراز محدود می شود. شهرستان ارسنجان قبلاً یکی از بخش های شهرستان مرودشت بوده و در سال 1377 به شهرستان تبدیل شد. این شهرستان دارای یک بخش و 3 دهستان است و شامل 120 آبادی (78 آبادی مسکونی دائمی، 2 آبادی مسکونی موسمی، 25 آبادی خالی از سکنه دائمی، 15 آبادی خالی از سکنه موسمی) و یک شهر (شهر ارسنجان) است.
پژوهش هایی که دراین دشت توسط لوئی واندنبرگ(1342 م)، سامنر(1330). و یکیدا(1357) انجام شده نشان دهنده ارتباط فرهنگی بسیار گسترده بین محوطه های هم دوره در این منطقه است.
روستای جعفرآباد حوزه مورد بررسی نگارنده نیز یکی از آبادی های ارسنجان است.که دارای تپه های متعددی که بررسی آنها اساس پژوهش پیش رواست؛
تپه های جعفرآباد به دلیل تنوع سفال های نوسنگی در سطح محوطه و همچنین تشابه گونه، فرم و طرح های سفالها با نمونه های هم زمان خود در تل باکون.شغا،تیموران و……وگونه های مختلف دست ساخته های سنگی برای درک بهترارتباط فرهنگی جهت بررسی انتخاب گردید.
این پژوهش در شش فصل به شرح زیر نگاشته شده است:
فصل اول کلیات و موقیت جغرافیایی و اقلیمی دشت ارسنجان
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
فصل دوم به شناسایی محوطه های پیش از تاریخ دشت ارسنجان می پردازد.
فصل سوم به بررسی باستان شناختی تپه جعفر a,b,c اختصاص دارد .
فصل چهارم معرفی سفال
فصل پنجم معرفی دست ساخته های سنگی
فصل ششم به برآیند سخن اختصاص دارد.
1-1- بیان مسئله
باتوجه به همجواری دشت ارسنجان با دشت های مرودشت وپاسارگاد و وجود اثار پیش از تاریخی در این مناطق دشت ارسنجان نیز ازاین لحاظ بسیارغنی بنظرمی رسدچنانکه اشگفت ها و غار هاو تپه وتپه های پیش از تاریخی در نزدیکی تل جعفراباد وجود دارد، مطالعه تل های مذکور میتواند روشنگر ویزگی های فرهنگی منطقه در دوران های مورد نظر باشد.
اهمیت وضرورت انجام تحقیق وجنبه های نوآوری آن، مهمترین مساله ایی است که دراین پژوهش به آن پرداخته می شود مطالعه داده های پیش از تاریخی تل جعفرآباد a.b.cد شامل سفال وابزارسنگی به منظور ارائه الگویی از داده های سفالی و ابزار سنگی منطقه بنیانی برای مطالعات جامع تر بعدی است با توجه به اینکه در منطقه تل جعفراباد بجز ثبت اثر هنوز بررسی جامع باستانشناسی انجام نشده، ضرورت دارد که اثار احتمالی دوران های مختلف ان نیز در مطالعات اینده مد نظر قرارگیرد
بررسی این تپه ها با اهداف زیر انجام خواهدشد
1-شناخت و طبقه بندی سفال تپه ها براساس شکل،رنگ،تزیینات وتکنیک ساخت
2-توصیف وطبقه بندی ابزارسنگی تپه ها
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-05-16] [ 01:06:00 ب.ظ ]
|