بررسی رابطه بین حساسیت سرمایه گذاری جریان های نقدی و سطوح مخارج سرمایهای در … |
1-2-بیان مساله
با مطرح شدن مساله سرمایه گذاری شركت ها، مساله تامین مالی این پروژه های سرمایه گذاری نیز مطرح میشود. در بازار های كامل سرمایه، انتظار میرود كه همه شركت ها به راحتی به منابع خارجی برای تامین مالی دسترسی داشته و تصمیمات سرمایه گذاری منحصرا مبتنی بر سودآوری مورد انتظار آینده باشد و دسترسی به سرمایههای داخلی هیچ گونه تاثیری بر تصمیمات نداشته باشد. اما در دنیای واقعی با توجه به مكانیسم اطلاعات نامتقارن، هزینه تامین مالی با استفاده از منابع داخلی و خارجی متفاوت بوده و در این محیطها، اطلاعات نامتقارن بین قرض دهنده و قرض گیرنده بر توانایی شركت برای دستیابی به اعتبار و بنابراین قدرت سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی آن ها تاثیرگذار است(مرادی و احمدی، 1390).
1-3-اهمیت و ضرورت تحقیق
آنچه كه سبب اهمیت رابطه سرمایهگذاری و جریانهای نقدی شده است، به عقیده برخی، محدودیتهای مالی است كه شركت ها با آن روبرو
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
هستند. بررسی تاثیر محدودیت مالی و عوامل ایجاد كننده این محدودیت مالی بر حساسیت سرمایهگذاری ـ جریان نقدی، موضوع بحث در سالهای اخیر بوده است، چون انتظار میرود، شركت هایی كه محدودیت مالی دارند، با تفاوت هزینه بیشتر بین سرمایههای داخلی و خارجی روبرو باشند. و در نتیجه باید بیشتر بر جریان نقدی داخلی برای سرمایهگذاری تكیه كنند.
با توجه به اینکه مبحث وجه نقد و جریانهای نقدی یکی از مباحث با اهمیت در حسابداری و گزارشگری مالی میباشد و دسترسی کافی به وجوه نقد ضامن بقای شرکت بوده و تداوم حیات شرکت را تضمین مینماید، لذا بررسی مبحث جریانهای نقدی اطلاعات مفیدی را در ارزیابی های مالی فراهم آورده و میتواند در تصمیم گیری مدیران برای انجام سرمایهگذاری های سودآور مفید باشد. با توجه به موارد فوق و ضرورت سرمایهگذاری برای تداوم حیات شرکت، تحقیق در مورد ارتباط بین سرمایهگذاری و جریانهای نقدی، امری ضروری به نظر میرسد. در این راستا بررسی عوامل تاثیر گذار بر شدت این ارتباط و حساسیت سرمایهگذاری به سطح مخارج سرمایهگذاری میتواند در نتیجهگیری ها مفید واقع گردد. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع ما بر آن شدیم که در مورد این حساسیت تحقیق نموده و بتوانیم مبناهایی را برای شناسایی رابطه بینتغییرات سرمایهگذاریبا سطحمخارجسرمایهگذاری ترسیم نماییم.
1-4-اهداف مشخص تحقیق
رویكرد تجربی ما، با رویكردهای بكار گرفته شده در مطالعات قبلی متفاوت میباشد. نتایج بیشتر مطالعات قبلی براساس تفاوتهای حساسیت جریان نقدی كه مبتنی بر معیارهای پیش بینی شده محدودیت مالی از قبیل پرداخت سود سهام و اندازه برآورد شده شكل یافتهاند. اما با نگرشی انتقادی چنین نتایجی بستگی به انتخاب و تعریف معیارهای محدودیتهای مالی دارد. برای مثال كاپلان و زینگلاس[1] (1997) و كلیری[2](1999) با استفاده از رویكرد طبقهبندی جایگزین برای شركتهایی كه به احتمال بسیار ضعیف از لحاظ مالی با محدودیت مواجه میشوند، سطوح بالاتری از حساسیت جریان نقدی یافتند.
ما این موضوع را كه آیا حساسیت جریان نقدی با انحرافات به لحاظ اقتصادی با اهمیت در سطح هزینههای سرمایهگذاری ارتباط دارد را میآزماییم و در کنار آن پیرو مطالعات قبلی ارتباط بین حساسیت سرمایه گذاری- جریانهای نقدی را با در نظر گرفتن شاخص کاپلان زینگلاسمورد بررسی قرار خواهیم داد.
1-5- سوالات تحقیق
سوال اول : آیا بین حساسیت سرمایهگذاری – جریانهای نقدی در شرکتهای بیش سرمایهگذار با شرکتهای کم سرمایهگذار تفاوت معناداری وجود دارد؟
سوال دوم: آیا بین نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام با میزان مخارج سرمایهگذاری بلند مدت (سرمایه ای) ارتیاط معناداری وجود دارد؟
سوال سوم: آیا حساسیت سرمایهگذاری – جریانهای نقدی در شرکتهای مواجه با محدودیتهای مالی بیشتر از شرکتهای بدون محدودیت مالی میباشد؟
1-6-فرضیات تحقیق
فرضیه اول: حساسیت سرمایهگذاری – جریانهای نقدی در شرکت های بیش سرمایهگذار با شرکتهای کم سرمایهگذار تفاوت معناداری دارد.
فرضیه دوم: بین نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام با میزان مخارج سرمایهگذاری بلند مدت (سرمایه ای) ارتیاط معناداری وجود دارد.
فرضیه سوم: حساسیت سرمایهگذاری – جریانهای نقدی در شرکتهای مواجه با محدودیتهای مالی بیشتر از شرکتهای بدون محدودیت مالی میباشد.
1-7-تعریف واژه ها و اصطلاحات
- حساسیت سرمایهگذاری- جریانهای نقدی[3]: ارتباط بین انحرافات معنیدار اقتصادی در سرمایهگذاری با انحرافات بوجود آمده در جریانهای نقدی.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-05-16] [ 10:07:00 ق.ظ ]
|