اصلاح خواص فیزیکی و شیمیایی عایقهای رطوبتی با استفاده از گوگرد و … |
:
یکی از مشکلات اساسی سازهها مشکل رطوبت و نم میباشد که موجب خسارات بسیار و گاهی جبرانناپذیر برای این سازهها و ساختمانها میشود. یکی از راههای مقابله با این مشکل عایقهای رطوبتی است. انواع عایقهای رطوبتی عبارتند از: 1- قیر گونی 2- استفاده از زائدات کشاورزی مانند کاه به جای گونی 3- عایق رطوبتی پیش ساخته 4- پوششهای قیر اصلاح شده، استفاده از پلیمرو لاستیک در قیر میباشد. (30)
از انواع کاربردهای قیر، عایقهای رطوبتی پیش ساخته میباشد. ساختار عایقهای رطوبتی علاوه بر قیر شامل الیاف تقویت کننده مانند الیاف پلیاستر ترموپلاست (PET)، شیشه، یا متشکل از دو نوع الیاف متفاوت هستند.
1-2- تعریف عایق
بطور کلی مواد عایق به موادی گفته میشود که انتقال حرارت، صوت، رطوبت و انرژی را ازمحلی به محلی دیگر به تأخیر انداخته و یا متوقف سازند. بنابراین مواد عایق باعث کاهش تلفات انرژی میشوند.
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
عایق به طور کلی به سه دسته تقسیم میشوند: (30 و47)
1- عایقهای گرمائی هدایتی (حرارتی) عایق حرارتی مواد و مصالحی هستند که مقاومت زیادی در مقابل عبور گرما دارند و میتوان به وسیلهی آنها تا آنجا که ممکن است از انتقال حرارت محل گرم شده یا لولههای حامل آب گرم یا کانالها و … جلوگیری و از اتلاف سوخت جلوگیری نمود.
2- عایقهای گرمائی تشعشعی یا عایقهای فلزی این عایقها که در سطح دیوارها و سقف ساختمان بکار برده میشود، از صفحات فلزی براق نظیر آلومینیوم و برنز و مس میباشند و عمل آنها انعکاس و جلوگیری از نفوذ اشعه آفتاب به داخل سطوح ساختمانی میباشد.
3- عایقهای رطوبتی رطوبت موجب بالا بردن ضریب هدایت و تقلیل ضریب عایق بودن عایقهای هدایتی میشود. لذا برای جلوگیری از نفوذ رطوبت در عایقهای سطوح ساختمانی (نظیر دیوار و سقف) و عایق لولههای حامل سیال گرم یا سرد و همچنین برای جلوگیری از نفوذ رطوبت زمین به لولههای فلزی و زنگزدگی آنها میبایستی از عایقهای رطوبتی استفاده کرد. (30 و 23 و 7)
2-1- انواع عایق های رطوبتی
1- پوشش قیر و گونی که رایجترین نوع عایق رطوبتی در ایران است، چنین پوششهایی کم دواماند و هر چند سال یکبار به تعمیر و پوشش دوباره نیاز دارند. از طرف دیگر، گونی مورد مصرف در عایقکاری از خارج وارد میشود.
2- استفاده از زواید کشاورزی از جمله کاه به جای گونی که در مناطق روستایی انجام میشود از پوشش قیر گونی دوام کمتری دارند و برای ساختمانهای دایمی شهری مناسب نیستند.
3- با عایقهای رطوبتی پیش ساخته میتوان بسیاری از مشکلات عایقکاری رطوبتی را حل کرد. دانش عایق رطوبتی (ایزوگام) از اوایل دهه 1350 وارد ایران شد و بتدریج به دلیل تاب کششی زیاد و پایداری در برابر عوامل جوی و ارزبری کم مورد توجه و استقبال خوب مصرف کنندگان قرار گرفت و بتدریج توانست جای عایقهای سنتی (کاهگل، قیرگونی) را گرفته و با پیشرفت صنعت ساختمان بر کیفیت تولید و استفاده آن افزوده گردید.
4- نوع دیگر پوششهای بام رایج در دنیا پوششهای قیر اصلاح شده است. استفاده از پلیمر لاستیک در قیر باعث بهتر شدن خواص آن میشود. بدین ترتیب که با افزایش درجه نرمی و کاهش نقاط شکنندگی قیر دوام زیاد میگردد. (8)
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-05-15] [ 05:31:00 ب.ظ ]
|