اثرات تغذیه ای سطوح مختلف نانوسلنیوم در سنین 22 تا 42 روزگی بر پاسخ … |
- ضرورت و اهمیت موضوع
فناوری نانو از جمله فناوریهای نوینی است که امیدهای زیادی را برای رفع کمبودها و توسعه بخش کشاورزی ایجاد نموده است (بینام، 1391). نانوتكنولوژی، مهندسی در سطح اتم و یا گروهی از اتمهاست. بنابراین، علم نانوتكنولوژی توانمندی تولید مواد، ابزارها و سیستمهای جدید برای در دست گرفتن كنترل در سطوح ملكولی و اتمی با استفاده از خواصی كه در آن سطوح ظاهر میشود را دارد. نانوتكنولوژی قادر به بهبود وضعیتهای موجود در اكثر علوم است و فرصتهایی برای تولید محصولات جدید فراهم خواهد ساخت. سازه های نانو میتوانند باعث انقلابی در علوم و در تمام سطوح، به خصوص در علم كامپیوتر، پزشكی و بهداشت، بیوتكنولوژی و كشاورزی گردند (ساس[6]، 2007).
2-1 بیان مسئله و ضرورت اجرای تحقیق
سلنیوم یکی از عناصر کمنیاز، اما ضروری در تغذیه حیوان با عملکردی چندگانه میباشد (پیرسلجین و همکاران[9]، 2008). سلنیوم یک ریزمغذی ضروری برای رشد طبیعی و نرمال طیور میباشد. حیوانات با مصرف غلات و علوفه، سلنیوم آلی مورد نیاز را که با آمینواسیدهای سیستئین و متیونین باند شده و به اشکال سلنوسیستئین و سلنومتیونین درآمدهاند، دریافت میکنند (سورای[10]، 2002). اثرات بالینی
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
شدید ناشی از کمبود سلنیوم، میتواند منجر به بیماری عضله سفید (دیستروفی عضلانی)، از کارافتادگی کلیهها، تضعیف سیستم ایمنی، سرطان و بسیاری از علائم آسیب شناختی دیگر شود (هارتیکاینن[11]، 2005).
سلنیوم همانند تمام عناصر کمنیاز ضروری، زمانی که بیش از حد مورد نیاز مصرف شود، خطر سمیت برای بدن حیوان خواهد داشت (هایز[12]، 2008). در واقع، بروز برخی ویژگیهای سلنیوم به اندازه و سایز آن بستگی دارد. در ابعاد بالاتر از سایز میکرومتر، این عنصر به لحاظ زیستی ساکن و ناکارآمد است و در مقابل، سلنیوم در ابعاد نانومتری، اثرات غیرسمی و بسیار قوی دارد (ژانگ و همکاران[13]، 2001).
Grashorn [1]
Farrell [2]
Lopez Ferrer et al. [3]
Cantor et al. [4]
Wang et al. [5]
Sass [6]
Felehgari et al. [7]
[8] Green revolution
Pirsljin et al. [9]
Surai [10]
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-05-16] [ 11:04:00 ب.ظ ]
|