شناسایی چند شکلیهایآللی جایگاههای ژنی HSP70.1 و HSP90AB1 و ارتباط آنها با … |
جمعیت جهان در حال حاضر نزدیک به 5/6 میلیارد نفر و با رشد 3/1 درصدی در حال افزایش است و برآورد شده که تا 50 سال آینده به دو برابر میرسد. این روند منجر به گسترش شهرها، روستاها و کاهش زمینهای کشاورزی و مراتع شده و نیاز به منابع غذایی افزایش مییابد. سهم عمده تولید شیر جهان متعلق به گاو میباشد ولی گوسفند، گاومیش و بز نیز مقادیری از کل تولید شیر را به خود اختصاص میدهند. حدود 17 درصد کل گاوهای موجود در جهان از نژادهای اصلاح شده میباشد. تعداد کل گاوهای موجود در کشور بالغ بر 7 میلیون رأس میباشدکه 7 درصد آن از گاوهای اصلاح شده نژاد هلشتاین تشکیل میدهد (مددخواه، 1389). درآمد صنعت پرورش گاو شیری به طور عمده از صفات تولیدی است. به همین دلیل این صفات در اهداف اصلاح نژاد مورد توجه قرار گرفتهاند. در سال های گذشته مقدار تولید شیر در 305 روز معیار اصلی انتخاب در گاو شیری بوده است. با این وجود، از عوامل اصلی سودآوری گاو تولید شیر آن میباشد (نافذ و همکاران، 1391).
براساس نتایج حاصل از طرح آمارگیری گاوداریهای صنعتی کشور در سال 1392، تعداد کل گاوداریهای صنعتی کشور 25353 واحد با ظرفیت 3264593 رأس است. از این تعداد، 16295 گاوداری صنعتی با ظرفیت کل 2163750 رأس مربوط به فعالیت پرورش گاوشیری میباشد (شکل 1-1). همچنین طبق آمار 878690 رأس گاو هلشتاین اصیل و 263872 رأس آمیخته هلشتاین وجود دارد (شکل 1-1 و 2-1) (مرکز آمار ایران، 1392).
شکل 1-1- گاوداری صنعتی کشور بر حسب نوع فعالیت
شکل 1-2- مقدار تولید شیر طی سالهای 1368 الی 1391
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
تنش حرارتی، از جمله تنشهای محیطی تاثیر گذار بر عملکرد تولیدی دام و طیور میباشد. در این میان، گاوهای شیری از دامهای حساس نسبت به این تنش بوده و در حال حاضر تنش حرارتی یکی از دغدغههای اصلی در امر پرورش گاو شیری در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری میباشد (طاهری دزفولی، 1390).
به طور کلی، دمای محیط یکی از عوامل اصلی موثر بر عملکرد تولیدی در گاو شیری میباشد که منجر به انجام یکسری واکنشها در سطح سلول و در کل بدن دام میشود. این واکنشها به منظور جلوگیری از اختلالات فیزیولوژیک و سازش بیشتر دام با محیط اطرافش صورت میگیرد. دام از طریق تنظیم دما به منظور ثابت نگهداشتن دمای بدن خود در دامنه محدود، واکنشهای بیوشیمیایی و فرآیندهای فیزیولوژیک مرتبط با متابولیسم طبیعی بدن را کنترل مینماید. دمای مناسب و قابل تحمل گاوهای شیری (دامنه حرارتی آسایش) بین 5 تا 25 درجه سانتیگراد گزارش شده است که در این شرایط، دمای بدن گاو بین 1/39-4/38 درجه سانتیگراد میباشد. در دمای بیش از 26 درجه سانتیگراد، گاو به مرحلهای میرسد که به میزان لازم نمیتواند گرما را از بدن دفع کند و در نتیجه در شرایط تنش حرارتی قرار میگیرد (کادزر و همکاران، 2002).
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-05-17] [ 01:27:00 ق.ظ ]
|