بررسی میران رضایت از زندگی دانشجویان دانشگاه آزاد کرمانشاه |
«همسر خوب به منزله عصای محكمی است كه در سنگلاخ حیات می توان به آن تكیه نمود و هنگام بدبختی و فقر از مشفقت و غمخواری وی تسلی و دلداری یافت .»
«ساموئل اسمایلز»
همانطور كه میدانیم جوانان در مقطع پیش دانشگاهی تلاش زیادی برای ورود به دانشگاه میكنند و شاید بتوان گفت كه یكی از آمال و آرزوهای جوانان امروزی ورود به دانشگاه میباشد با ورود جوانانی كه با امید و آرزو به دانشگاه راه یافتهاند اگر تلاش كنیم كه رضایتمندی این دانشجویان تازه وارد را بطور نسبی فراهم كنیم میتوان انتظار داشت كه این دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل تعهد داشته بیشتری نسبت به شغل ، زندگی، دیگران درآینده داشته باشند زیرا زمانیكه افراد تعهد داشته باشند دیگر رشوه خواری، ریاكاری، دروغگویی برای رسیدن به اهداف خوب یا بد، فقر فرهنگی ، بی سوادی جوانان تحصیل كرده، … وجود نخواهد داشت . بر اساس نظریه تسری Spill-over Theory رضایت از یك بخش از زندگی بروی رضایت از بخشهای دیگر زندگی مؤثر است.
(از كمپ، 278:1369)
مثلا در این تحقیق زمانیكه دانشجویان از تحصیل راضی باشند از حوزههای دیگر زندگی اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی، سیاسی نیز راضی خواهند بود.
مشارکت زنان بطور چشمگیر در زمینههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و… از بعد از جنگ جهانی دوم آغاز شد و فعالیت زنان در هر یک از این زمینهها پیامدهای منفی و مثبتی در پی داشته است.
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
«نقش شغلی زنان، نقشی جدید در مقایسه با نقشهای سنتی همسری و مادری مطرح و عوامل متعددی میتوانند بر احراز نقش شغلی زنان یا عدم آن و ادامه یا ترک آن موثر واقع شوند.
شایسته است جهات مثبت و امتیازات نقش اشتغال زنان از ابعاد مختلف اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی برای افراد جامعه چه زن و چه مرد مورد شناسایی و تاکید قرار گیرد. پرداختن به نقش اشتغال برای زنان در کنار نقشهای خانوادگی، وظیفهی سنگین و خطیری است که بر دوش مادران نهاده میشود» (احمدینیا، ۱۳۸۳: ۳۴۰).
بطور کلی بیرون رفتن زن از خانه و چند ساعتی از روز را در اجتماع بودن باعث میشود که رفتار وی در خانواده هم تحت تاثیر قرار گیرد و در مواردی وظایف مادری و همسری را هم به نحو بهتری انجام دهد و یا به عکس.تاثیری که اشتغال زنان بر رضایت زناشویی (چه از جهت منفی و چه از جهت مثبت) میگذارد آنچنان ابعاد وسیع و گستردهای را دارد که بسیاری از جامعه شناسان، روانشناسان و اقتصاددانان به این قضیه میپردازند. به نظر میرسد که زنان هنگامی که به استقلال مالی میرسند،آرامش خاطر بیشتری دارند و همین آرامش خاطر تاثیر بسزایی بر روابط وی با همسر، بچهها و سایر اقشار جامعه میگذارد که باعث به وجود آمدن رضایت زناشویی در زندگی میشود.
خانواده كانون پذیرایی از نسل آینده است . در این كانون نهال ارزشهای انسانی كه بذر آن در لحظه آفرینش در ضمیر آدمیان پاشیده شده است باید رشد و نمو كرده درخت انسانیت به بار بنشیند . از این رو هیچ یك از نهادهای اجتماعی نقشی را كه خانواده در ساختار فكری – روحی و اخلاقی انسان دارد نمی تواند ایفا كند . نابسامانی های اجتماعی در بسیاری از موارد ناشی از نابسامانی در خانواده هاست و سعادت یك اجتماع بستگی كامل به وجود خانواده های سالم و سعادتمند دارد در خانواده است كه انسان از لحظه های آغازین زندگی با تربیتی كه از پدر و مادر دریافت می كند شكل می گیرد و ناآگاهانه به مسیری خاص سوق داده می شود . اگر خانواده ها نقش خود را به درستی ایفا نكنند نهادهای اجتماعی دیگر این خلاء را پر نمی كنند .
بیان مسئله
ضایت از زندگی از شاخصهای مهم اجتماعی است كه نسبتاً دیر به حوزه علوم اجتماعی راه یافت، با وجود آنكه این شاخص ذیل مفهوم كلیتر كیفیت زندگی و در واكنش به سنجشهای اقتصادی طرح شد. اما به زودی به حوزهای مستقل و مهم تبدیل گشت اهمیت این شاخص- برخلاف آنچه غالباً تصور میشود- به واسطه تأثیر فوری سیاسی آن نیست. رضایت از زندگی را نمیتوان و نباید مساوی رضایت سیاسی پنداشت. «رضایت از زندگی» مفهوم فراگیر و در عینحال پایدارتری است كه منعكسكننده احساس و نظر كلی مردم یك جامعه نسبت به جهانی است كه در آن زندگی میكنند. اهمیت آن نیز از حیث دلالتهایی است كه بر ویژگیهای پایدار نظام اجتماعی دارد. در حالی كه رضایت سیاسی جنبه گذرا و موقتی دارد و بیشتر نگرش افراد را نسبت به شرایط جاری روز میسنجد. همین مفهوم رضایت از زندگی است كه به هنگام طرح كیفیت زندگی، مورد توجه قرار میگیرد (گودرزی، 1388). رضایت کلی از زندگی، ترکیبی از شرایط فردی واجتماعی است و در واقع نشانه ای از نگرش های مثبت فرد نسبت به جهان و محیطی که وی را فرا گرفته و در آن زندگی می کند، می باشد. رضایت از زندگی، همبستگی بالائی با احساس خوشبختی، اعتماد متقابل و احساس تعهد با جامعه دارد و نشانه نگرش فرد به خود وجهان پیرامونی است. سطح پایین رضایت از زندگی به گرایش های منفی نسبت به کل جامعه مربوط می شود. امروزه ما با تراكم ترافیك و آلودگی هوای شهری مواجهیم در حالی كه صد سال پیش تنها با جادههای خاكی و كوچههای كثیف برخورد میكردیم، امروزه با زندگیهای نابسامان و نرخهای بالای طلاق مواجهیم، اما در گذشته، از مراقبتهای بهداشتی ناچیز و نرخ مرگ و میر بالا در اثر بیماریها برخوردار بودیم. كدامیك از این دو موقعیت موجد رضامندی و خشنودی بیشتری هستند؟
اهداف تحقیق :
هدف کلی :
بررسی میزان رضایت از زندگی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
اهداف فرعی :
بررسی رابطه بین اشتغال زنان و میزان رضایت همسرانشان از زندگی
بررسی رابطه بین میزان تحصیلات همسران زنان شاغل و میزان رضایت از زندگی
بررسی رابطه بین نوع شغل همسران زنان شاغل و میزان رضایتشان از زندگی
بررسی رابطه بین میزان درآمد زنان شاغل و میزان رضایت همسرانشان از وضعیت زندگی
بررسی رابطه بین میزان درآمد همسران زنان شاغل و رضایتشان از زندگی
بررسی رابطه بین میزان رضایت شغلی همسران زنان شاغل و رضایت آنها از زندگی
بررسی رابطه بین سن زنان شاغل و رضایت همسرانشان از زندگی
بررسی رابطه بین سن همسران زنان شاغل (جوانی، میانسالی و پیری) و میزان رضایت از زندگی
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-05-15] [ 02:31:00 ب.ظ ]
|