2-1   تاریخچه   و مبدا لوبیا   

 

لوبیای معمولی به نام های مختلف لوبیا فرانسوی یا لوبیا سبز می شود و شامل 220گونه است.20  گونه زراعی آنها برای تولید غلاف سبز یا بذر خشک بیشتر مورد کشت و کار قرار می گیرد و اغلب در مناطق گرمسیری دنیا انتشار یافتند. مبدأ لوبیا معمولی احتمالاً بخش های حاره آمریکای جنوبی در مکزیک و گواتمالا است. لوبیا 7-4 هزار سال قبل از میلاد مسیح در مکزیک و بین 3-1هزار سال قبل از میلاد مسیح توسط بومیان آمریکا کشت و کار می شده، که با  کشف قاره آمریکا زراعت در آن دنیا گسترش پیدا کرده است(مجنون حسینی،1387). اصل پیدایش لوبیا در آمریکاست و در نتیجه در قرن 19 به دنیا معرفی شده است و بیش از  چهار قرن است که در سراسر جهان مصرف می شود. (Martinez,2003). شناخته لوبیا در بسیاری از کشورهای پیشرفته از قبیل آمریکای لاتین، آفریقای شرقی و مرکزی از محصولات  عمده زراعی هستند.

 

  

خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir

 

 

2-2  کشت لوبیا در جهان

 

سطح کشت لوبیا در جهان در سال 2012، 78/28 میلیون هکتار گزارش شده است. در این سال آسیا عمده 49/14 درصد، آمریکای شمالی 80/0 درصد، آمریکای جنوبی41/3 درصد اروپا 26/0 درصد، آفریقا19/7 درصد و اقیانوسیه 06/0 درصد از سطح کشت جهانی را به خود اختصاص داده است. از میان کشورهای تولیدکننده لوبیا، هند با سطح کشتی معادل 1/9 میلیون  هکتار مقام اول را دارد و پس از آن میانمار با 84/2 میلیون هکتار، برزیل با 72/2 میلیون هکتار و چین با 96/0 میلیون هکتار در رتبه های  بعدی قرارمی گیرند(فائو،2013).

 

2-3  سطح کشت لوبیادرجهان

 

کل تولید جهانی در سال 2012، 14/23 میلوین تن بوده است. در این سال آفریقا با 07/31درصد و (19/7 میلیون تن)، آسیا با 11/46 درصد(67/10 میلیون تن)، اروپا 11/2 درصد(48/0 میلیون تن)، آمریکای شمالی 43/7 درصد(72/1 میلیون تن)، آمریکای جنوبی 21/0درصد (05/0 میلیون تن) و اقیانوسیه 48/15 درصد (58/3 میلیون هکتار)از سطح زیر کشت جهانی را به خود  اختصاص داده اند. از میان کشورهای عمده تولید کننده  لوبیا میانمار با تولید معادل 72/3میلیون تن  مقام اول را دارا می باشد و پس از آن هند با 63/3 میلیون تن، برزیل با 82/2میلیون تن و چین با 45/1 میلیون تن در رتبه های بعدی قرار می گیرند (فائو،2013).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...