بررسی و مقایسه ی شروح مثنوی مولوی بر ابیات بحث بر انگیز … |
، روش تحقیق و پیشینهی تحقیق و هدف تحقیق است.
فصل دوم: زندگی نامهی مولانا. در این فصل همانند دیگر مولانا شناسان به بررسی نام، تخلص، نسب، خاندان و قدیمیترین منبع نام مولانا و…. پرداخته شده است.
فصل سوم: سیری اجمالی در شرح نویسی و شرح حال شارحان. در این فصل ابتدا به بررسی شرحهای مثنوی از آغاز تاکنون پرداخته شده و سپس اندکی از شرح حال شارحان مورد بحث در این تحقیق بیان شده است.
فصل چهارم: بررسی ابیات بحث برانگیز دفتر اول مثنوی. در این بخش که حجم اصلی و کلی تحقیق را شامل میشود؛ به تحلیل مقایسه ای بر روی ابیات بحث برانگیز پرداخته شده است.
1-2- اهداف تحقیق:
آنچه در این پژوهش مورد نظر میباشد را در دو هدف کلی و اساسی مد نظر قرار خواهیم داد:
1- بررسی تطبیقی ابیات بحث برانگیز دفتر اول مثنوی در جهت حصول تصویری واضح از سیر تحول تاریخی شروح عرفانی یکی از مهمترین کتب ادب فارسی.
2- حصول انتقادی معنایی درست از ابیات بحث بر انگیز دفتر اول مثنوی و یا حداقل کوشش در راه یافتن نزدیکترین معنی به ذهن و ابیات مولوی.
1-3- پیشینهی تحقیق:
خرید متن کامل این پایان نامه در سایت nefo.ir
تاکنون شرحهای فراوانی در جهت درست خواندن و درست فهمیدن و توضیح مطالب گوناگون علمی، فقهی، ادبی، کلامیو تفسیری مثنوی توسط استادان و محققان بزرگی همچون بدیع الزمان فروزانفر، جلال الدین همایی، سید صادق گوهرین، عبد الحسین زرین کوب، محمد استعلامیو ایران شناس بزرگ انگلیسی، رینولد الن نیکلسون، در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است. هر کدام از این شارحان، از دیدگاههای مختلف و تحت تأثیر مکاتب فکری رایج در روزگار خود و از چشمانداز ذهن خویش به شرح و تفسیر ابیات کتاب مستطاب مولوی پرداختهاند. اما تاکنون اثری که به مقایسهی این شروح بپردازد، به سامان نرسیده است. در ذیل معرفی مختصری از شروح چند گانه ارائه میکنیم:
1-انقروی، اسماعیل:1380،شرح کبیر انقروی بر مثنوی مولوی، ترجمهی عصمت ستار زاده، تهران، برگ زرین.
2-نیکلسون، رینولد الین:1374، شرح مثنوی معنوی مولوی، ترجمه و تعلیق حسن لاهوتی، تهران، انتشارات علمیو فرهنگی.
3-گولپینارلی، عبد الباقی: 1371، نثر و شرح مثنوی شریف، ترجمه و توضیح توفیق ه. سبحانی، تهران، فرهنگ و ارشاد اسلامی.
4-فروزانفر، بدیع الزمان: 1382، شرح مثنوی شریف، تهران، شرکت انتشارات علمیو فرهنگی، سه جلد.
5- مولانا، جلال الدین محمد بلخی: 1369،مثنوی معنوی، تصحیح محمد استعلامی، تهران، زوار، شش جلد.
6- زمانی ،کریم: 1378، شرح جامع مثنوی معنوی، تهران ، اطلاعات.
1-4- روش تحقیق:
روش تحقیق بنا بر روش معمول در حوزهی علوم انسانی و ادبیات تطبیقی، به صورت کتابخانهای است. بهاین صورت که ابتدا کتابها و منابع معتبر و مرتبط با موضوع را جمع آوری و سپس مطالعه کرده و آنگاه مطالب مهم در قالب فیش دسته بندی کرده و در نهایت همه مطالب را به رشتهی تحریردر میآوریم.
2- زندگی نامهی مولانا
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-05-17] [ 10:47:00 ق.ظ ]
|